Millî Eğitim Vakfı
Kurucumuz: Millî Eğitim Vakfı, 19 Şubat 1981‘de Türkiye’nin önde gelen hayırsever eğitimcileri, devlet adamları, akademisyenleri, iş adamları ve Millî Eğitim Bakanlığı, TOBB, TÜBİTAK, YÖK gibi önemli kurumlarından oluşan 29 gerçek, 9 tüzel kişi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her kademe ve türdeki eğitim kurumlarında eğitimi ve öğretimi toplum ve kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik,sosyal ve kültürel nitelik ve niceliğe kavuşturulması amacıyla maddî ve manevi katkıda bulunmak ve bu amaçla yeni kaynaklar yaratmak amacıyla kurulmuştur.
Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını organize ederek yeniden eğitimin hizmetine sunmaktadır.Millî Eğitim Vakfı kurulduğu günden bu yana 26.311 öğrenciye karşılıksız öğrenim bursu vermiştir ve vermeye devam etmektedir. 1799 öğrenciyi tüm masraflarını karşılayarak yatılı okutmuştur ve okutmaya devam etmektedir. 133 okul, 7 öğrenci yurdu, 7 öğretmenevi yaptırarak Millî Eğitim Bakanlığı’na devretmiş, ülkemizin dört bir yanındaki okullarımızda 2500 derslik / laboratuar donatmıştır. 397 Öğretmenevi ve Öğretmen Lokalinin yapım, donatım ve onarımına maddi katkı sağlamıştır. 200.000’e yakın alıştırma ve araştırma kitabının okullarımıza dağıtımını sağlayarak öğrencilerimize ulaştırmıştır.
Serebral Palsili (Beyin Felçli) çocukların eğitimi için Ankara’da 25 derslikli, fizik tedavi ünitesine sahip, 480 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okulu yapımını sağlamıştır.
Acı dolu günlerinde de milletimize ve eğitim camiasına hizmet etmeyi görev bilen vakfımızı Marmara depreminde bölgede açtığı aşevleriyle 3 ay süreyle 3 öğün sıcak yemek dağıtılmasını sağlamış, 50 bin öğretmen, öğrenci ve velimize maddi destek sağlamış, Düzce, Yalova, Sakarya illerimize depreme dayanıklı öğretmenevleri yaptırmıştır.
Aynı şekilde Bingöl depreminde 34 öğrencisini kurtaran Şehit Öğretmenimiz Serkan Akyaz adına Bingöl’de bir ilköğretim okulu yaptırmış bölge halkının diğer ihtiyaçları için maddi destekte bulunmuştur. Van depreminde de 83 öğretmenimize Millî Eğitim Bakanlığı’mızın koordinasyonunda ilk hafta 10’ar bin TL yardım yapmış ayrıca Van ilimizin Erciş ilçesine sosyal tesisleri olan çelik konstrüksiyonlu, depreme dayanıklı bir öğretmenevi yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmiştir. “Okullarımız Yıkılmasın” kampanyasının yürütücülerinden biri olan ve kampanyaya en büyük kaynağı yaratan Millî Eğitim Vakfı uzmanlarca yürütülen çalışma kapsamında başta Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve Pansiyonlu İlköğretim Okulları olmak üzere 767 okulumuzun depreme dayanıklılık testini Teknik üniversitelere yaptırarak sonuçlarını Millî Eğitim Bakanlığı’na sunmuştur.
Ayrıca terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmen ve eğitim personelinin de cenaze işlemlerinin tamamlanmasını sağlamış, ailelerine maddi manevi destek olmuştur.
Cumhurbaşkanlarımız, Başbakanlarımız, Bakanlarımız ve Valilerimiz tarafından Altın Madalyalar, Takdir ve Onur Belgeleriyle ödüllendirilen, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 kez ‘Yılın Vakfı’ seçilen Millî Eğitim Vakfı, kurulduğu günden bu yana ülkemizin en güvenilir Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer almıştır.
Millî Eğitim Vakfı binlerce çocuğumuza ve Soma maden şehitlerinin çocuklarına burs vermeye, yüzlerce çocuğumuzu tüm masraflarını karşılayarak yatılı okutmaya, emekli öğretmenlerimiz için ‘Yaşasın Öğretmenim YaşamEvleri Projesi‘ni yürütmeye, okullar, yurtlar, öğretmenevleri yaptırmaya ve Millî eğitimimize destek olmaya tüm gücüyle devam etmektedir.
Milli Eğitim Vakfı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gerçek yol gösterici bilimdir.” özdeyişini temel hareket noktası olarak kabul eder, akıl ve bilim eğitimi yoluyla “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” bireylerin yetişebileceğine yürekten inanır. Milli Eğitim Vakfı, fırsat verildiğinde ve elverişli koşullar oluşturulduğunda herkesin ilgi, istek ve yetenekleri ölçüsünde yetkinleşebileceğine, üretime etkin biçimde katılabileceğine, böylece çağdaş dünyanın seçkin bir üyesi olabileceğine inanır.