Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Çalışmaları | MEV Koleji Özel Basınköy Okulları - Milli Eğitim Vakfı Kolejleri
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Çalışmaları

MEV Koleji Anadolu Lisesinde, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına ve gelişim özelliklerine göre tasarlanmış Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programını yürütür, bu programla öğrencilerimizin kişisel, sosyal, eğitsel ve kariyer gelişimi alanlarında çeşitli yaşam becerilerini desteklemeyi amaçlarız.

Gelişimsel ve önleyici özelliğiyle Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programını Psikolojik Danışmanımız ve Müdür ve Müdür Yardımcılarımız, Rehber Öğretmenlerimiz ve Okul Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulumuz tarafından geniş katılımla yürütürüz.

Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik Programıyla öğrencilerimizin yaşam kariyeri gelişimlerini desteklemeyi ve yaşamlarındaki çeşitli rollerine, yaşam olaylarına ve yaşam alanlarına hazırlanmalarını hedefleriz. Diğer bir ifade ile insana, topluma ve Dünya’ya duyarlı, kendi potansiyelini tanıyan, özsaygısı gelişmiş, sosyal becerileri güçlü, kendini yönetme ve kariyer planlama becerilerine sahip, psikolojik iyilik halini güçlendirme yollarını bilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlarız.

Öğrencilerimize, kariyer planlama süreçlerinde kendilerini ve meslekleri tanıma ve meslekî hedeflerini oluşturmaya yönelik;

• Deneme sınavları çerçevesinde başarı takibi yapar, yönlendirme gereken durumlarda bireysel görüşmeler gerçekleştiririz.
  • Ulusal sınavları tanıtır, Motivasyon toplantıları düzenleriz.
  • Yıl boyunca, farklı meslek dallarında uzmanlaşmış isimler tarafından verilen meslekî seminerler düzenler, o mesleklerin yürütüldüğü iş ortamına gezi ve ziyaretler gerçekleştiririz.
  • Her hafta rehberlik saatlerinde meslekler, sınav kaygısı, zaman yönetimi, akademik başarıyı arttırma, ilgi alanlarını yönlendirme ve geliştirme ile sosyal ilişkiler konularını işler, ders çalışma stratejileri geliştirmeleri konusunda öğrencilerimizi birebir çalışmalarla destekleriz.
  • Ergenlikte yaşanan sorunlar ve çatışmalar gibi rehberliğe ihtiyaç duydukları her alanda öğrencilerimizin yanında olur, gerekli profesyonel yönlendirmeleri yapar, velilerimizle koordinasyon içinde öğrencimize gereken kapsamlı desteği sağlarız.
  • Sınav kaygısı ile baş etme ve meslekî rehberlik çalışmaları düzenler, hayatlarının en önemli dönemini sevgi dolu bir ortamda özgüven ve mutluluk içinde geçirmeleri için tüm çalışmaları içtenlikle yürütürüz.