Marie Sktodowska-Curie Programı Araştırmacılar Gecesinde Bilim Herkesi Birleştirdi | MEV Koleji Özel Basınköy Okulları - Milli Eğitim Vakfı Kolejleri

1 Ekim 2016
Haberler
Marie Sktodowska-Curie Programı Araştırmacılar Gecesinde Bilim Herkesi Birleştirdi

Marie Sktodowska-Curie Programı Araştırmacılar Gecesinde Bilim Herkesi Birleştirdi

Avrupa’da her yıl Eylül ayının son Cuma günü birçok şehirde aynı anda kutlanan “Bilim ve Araştırmacılar Şenliği” İstanbul’da okulumuzda gerçekleşti. Bir aydan fazladır hazırlıkları süren ve İstanbul Valiliği tarafından  Horizon 2020 kapsamında gerçekleşen “Marie Sktodowska-Curie Programı Araştırmacılar Gecesi“ ne çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. Araştırmacılarla halkı bir araya getirmek, araştırmacıların toplumdaki tanınırlığının artmasını sağlamak, araştırma ve yenilikçilik faaliyetleri konusunda farkındalık yaratarak gençleri bilim alanında kariyer geliştirmeleri yönünde teşvik etmek amacıyla gerçekleşen etkinlikte katılımcı öğrenciler okul bahçemizde kurulan 26 stantta, okulumuz sınıf ve atölyelerinde gerçekleşen birçok bilimsel faaliyetlere katılma şansı kazandılar. Eş zamanlı spor salonumuzda da sunulan TÜBİTAK ve Fen Bilimleri Şenliği ödüllü projelerini gezen öğrencilerimiz bilimin eğlenceli dünyasına daha yakından tanıklık ettiler.

‘Bilim Herkesi Birleştirir’ sloganıyla saat 11:00’de başlayan etkinliğimizin açılış törenine İlçemiz Kaymakamı Sayın Adem Öztürk, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emrullah Aydın, İlçemiz yerel yöneticileri ve çok sayıda eğitim yöneticisi ile öğretmen katıldı.

Koordinatör Müdürümüz Yakup Erdoğan’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından Kaymakamımız Sayın Adem Öztürk konuşma yaptı. Ardından Protokol ve davetliler “Bilim Proje Sergisi”ni gezdi.

Programda eş zamanlı birçok atölyede ve sınıfta bilim etkinlikleri devam ederken Konferans Salonu’nda Sayın Dr. Selçuk Topal’ın “Genişleyen Evrende Başka Dünyalar” Semineri gerçekleşti. Seminerin ardından CERN’ den canlı bağlantı yapılarak Sayın Dr. Sezen Sekmen “CERN’ün Higgs Yolculuğu” ile ilgili bizlerle telekonferans yaptı. Okulumuz Müzik Grubu’nun verdiği konserle coşan öğrencilerimizin sabırsızlıkla bekledikleri NASA bağlantısı konserin hemen ardından gerçekleşti. Dr. Umut Yıldız canlı bağlantıyla “Uzay Araştırma Robotları” ile ilgili öğrencilerimizle telekonferans yaptı. Karşılıklı soru cevap eşliğinde ve Sayın Yıldız’ın eğlenceli anlatımıyla gerçekleşen konferansta öğrenciler kafalarındaki birçok soru işaretine cevap buldu. Konferansın ardından etkinliğimize isim veren Marie Sklodowska Curie’nin hayatını konu alan Film Gösterisi izleyicilerle buluştu. İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından kurulan teleskoplarla uygun saat aralıklarında güneş, gezegen ve ay gözlemleri gerçekleşti.

Saat 20:00’ye kadar süren sınıf ve atölyelerdeki bilim faaliyetleri, film gösterileri ve uzay gözlemlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisini sundu. Etkinlik İstanbul Belediyesi Halk Müziği Topluluğu Sanatçılarından Sayın Neslinay Çınar ve Cumali Özkaya’nın Halk Müziği Konserleri ile son buldu.

Bilimin ve bilim adamı yetiştirmenin ne denli kıymetli olduğunu bilen ve bu bilinçle eğitim vermeye devam eden okulumuz bundan sonra da buna benzer birçok bilim etkinliğinde yer almak için çalışmalarına devam edecektir.



Etiketler