7 Nisan 2018
14. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışmamızın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Analitik ve yaratıcı düşünebilme becerilerine sahip, bilime ve bilimsel düşünceye değer veren, veriye dayalı yorum ve muhakeme yapabilen, problem çözen ve bilgi üreten nesillerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlediğimiz “14. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışması’na bu sene 53 okul 101 proje ile başvurdu. Yarışmada yarışacak okullar kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra kendileri için ayrılan masalara projelerini yerleştirdiler. İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Altınbaş Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Haliç Üniversitesinin değerli akademisyenleri jüri ön toplantılarını gerçekleştirdiler. Fen Bilimleri Şenliğinin açılış konuşmasını Koordinatör Müdürümüz Yakup ERDOĞAN yaptı. Ardından jüri üyemiz Prof. Dr. Gülşen ALTUĞ ve Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet TEMEL konuşmalarını yaptılar. Yarışmaya katılacak projeleri değerlendirmek için gelen jüri üyelerine plaketlerini, MEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Mehmet TEMEL, MEV Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. İbrahim Çoksak, MEV Genel Müdürümüz Sn. Funda Kahraman, MEV Kurulu Sekteri Sn. Ozan Kılıç, Koordinatör Müdürümüz Yakup ERDOĞAN, İlkokul-Ortaokul Müdürümüz Aylin Belfu Efe, Anadolu Lisesi Fen Bilimleri Zümre Başkanımız Sanem PAŞALI ve Ortaokul Fen Bilimleri Zümre Başkanımız Seda AÇIKGÖZ takdim etti. Misafirlerimizin projelerin bulunduğu sergi alanını gezmelerinin ardından öğrenciler jüri üyelerine projelerini sundular.  Jüri üyeleri projeleri değerlendirirken Sayın Kalust ŞALCIOĞLU “Sosyal Medya ve Gelecek” konulu sunum gerçekleştirdi. Okul orkestramızın müzik performansını sahnelemelerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ömer Faruk YELKENCİ konuşma yaptı. Yelkenci konuşmasında “ Bir eğitim sistemi, hayal kurmak, sorgulamak ve sevgi üzerine kurulmalıdır Bu üç temel sistem üzerine kurulan eğitim sistemi  iyi bir eğitim sistemidir” dedi.  Jürinin değerlendirmeleri sonucu Fen bilgisi, fizik, kimya ve biyoloji alanında birinci, ikinci ve üçüncü olan projeler açıklandı kazanan okulların öğrenci ve danışman öğretmenlerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Ömer Faruk YELKENCİ takdim etti.