MEV Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanları “Akademik Öğrenci Değişim Programları” Kapsamında Kanada’da | MEV Koleji Özel Basınköy Okulları - Milli Eğitim Vakfı Kolejleri

14 Haziran 2017
Genel

MEV Kolejleri Yabancı Diller Bölüm Başkanları, Milli Eğitim Vakfı ve Kanada Nova Scotia Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol doğrultusunda uygulamaya başlatılan “Akademik Öğrenci Değişim Programları” kapsamında Kanada’ya giden Türk öğrencileri ziyaret etmek ve eğitim sistemi hakkında bilgi almak üzere Kanada’nın Nova Scotia bölgesini ziyaret ettiler. Bölüm başkanları ve ISE World yetkilileri Truro bölgesinde bulunan Cobequid Educational Center ve Brookfield da bulunan Colchester Akademi de incelemelerde bulunarak okulun eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar ve okulda bulunan Türk öğrencilerle görüşme imkanı buldular. Okul ziyaretinin ardından Nova Scotia Uluslararası Öğrenci değişim program ofisinde Mike Rosson ve Andrea Ashton tarafından düzenlenen eğitime katılan yetkililer, Kanada Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi Paul Wilman ile görüştüler. Görüşmede önümüzdeki eğitim dönemlerinde programın yaygınlaştırılması ve programın içeriği ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Halifax Bölgesi sorumluları Martine Adriasen ve Kelly Pitre ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Ardından Kentvill bölgesinde bulunan Charles P.Allen High School ziyaret edilerek okul ve oradaki Türk öğrenciler hakkında bilgi alındı.