Bursluluk  Sınavı

Sınav Başvurusu için Tıklayınız

SINAVA GİRECEK SINIFLAR

• 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 4. sınıfı okuyan öğrenciler (Ortaokul öğrenimi için)
  • 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 8. sınıfı okuyan öğrenciler (Lise öğrenimi için)

BAŞVURU

• Başvurular 09 Ocak 2018 – 28 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

SINAV SIRASINDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

• Nüfus Cüzdanı,
  • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.

SINAV TARİHİ VE SAATİ

Tarih…… : 3 Mart 2018 Cumartesi

Saat……. : 10.00

Yer……… : MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Kampüsü

SINAV İÇERİĞİ VE SORU SAYILARI

Türkçe ve Matematik derslerindeki kazanımlara göre, ilgili sınıfın öğretim programlarına uygun olarak hazırlanmış çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

SINIF DÜZEYİ SORU SAYILARI TOPLAM SORU SAYISI SÜRE (dk.)
TÜRKÇE MATEMATİK
4’ ten 5’e 25 25 50 75 DAKİKA
8’den 9’a 30 30 60 90 DAKİKA

BURS ŞARTLARI VE SÜRESİ

Burs, mezun oluncaya kadar okumak üzere, kayıt yaptıran öğrencilerden; ortaokul öğrencileri için, ortaokul öğrenimi süresince, lise öğrencileri için, lise öğrenimi süresince; davranış puanlarının indirilmemiş yıl sonu başarı puanının 100 üzerinden en az 80 olması koşulu ile devam ettirilir.

KAYIT ZAMANI

Sınav sonuçları açıklandıktan itibaren ilk bir ay içerisinde, kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrenciler kesin kayıta davet edilir.

Burs hakkı elde eden öğrenciler, yapılacak bildirimi takip eden bir ay içerisinde kayıt yaptırmadığı durumlarda bursluluk/indirim hakkını kaybeder. Yerine yeni öğrenci davet edilmez.

Başarı bursu almaya hak kazanan öğrencilere okul müdürlüğünce bireysel duyuru yapılır.