Öğrencilerimiz Edirne Eğitim Gezisine Katıldı | MEV Koleji Özel Basınköy Okulları - Milli Eğitim Vakfı Kolejleri

27 Ekim 2016
Öğrencilerimiz Edirne Eğitim Gezisine Katıldı

10.Sınıf öğrencilerimize Tarih dersi müfredatı kapsamında yerinde öğrenme imkânı sağlamak amacıyla Edirne’ye eğitim gezisi düzenlendi. Öğrencilerimize Selimiye Camii ve Külliyesi, Üç Minareler Camii, Saray İçi, Balkan Şehitleri Anıtı, Adalet Kulesi, Osmanlıdaki Tıp Eğitimi ve Darüşşifa Hastanesi, Pazaryeri Sınır Kapısı, Lozan Antlaşması’nda tazminat olarak Yunanistan’dan alınan Karaağaç ve Lozan Anıtı gezdirildi. Bu geziyle, Edirne’nin Osmanlı Devleti’nin başkentlerinden biri olması ve sahip olduğu tarihi eserlerin zenginliğinin konularımızla bağlantılı yerinde incelenmesi aynı zamanda coğrafi olarak öneminin öğrencilerimiz tarafından kavranması amaçlandı. Böylece sınıf ortamında işlenen konuların yerinde gözlemlenerek, öğrencide tarih bilgisinin daha kalıcı hale getirilmesi sağlandı.