18 Mart 2019
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni’mizde Duygu Dolu Anlar Yaşadık

Çanakkale, bir daha ayağa kalkamaz denilen bir milletin bütün dünyayı hayretler içinde bırakan direniş destanıdır. Bu destanın 104. yıl dönümünü kutladığımız törenimiz okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Meltem Demir konuşma yaptı. Demir konuşmasında “Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil; Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki, “Ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim” diyen insanların ruhudur.” diyerek günün anlam ve önemini vurguladı.

Konferans salonu törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Koordinatör Müdürümüz Yakup Erdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Erdoğan konuşmasında “Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi’ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır. Çanakkale’de verilen mücadele birlik ve beraberliğimize, bin yıllık kardeşliğimize hiçbir gücün zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır.” sözlerine yer verdi. Sonrasında drama öğretmenimiz ve müzik öğretmenlerimiz yönetiminde Anadolu Lisesi korosu ve drama öğrencilerimiz hazırlamış oldukları “Çanakkale’ye ağıt” adlı çalışmayı sahnelediler. Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Kıran Ölmez’in hazırladığı Çanakkale Zaferi’ni konu alan sinevizyonun izlenmesinin ardından 12-A sınıfı öğrencilerimizden Kaan Arslan ve 11-B sınıfı öğrencilerimizden Dila Dilaver Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini okurken 11-A sınıfı öğrencilerimizden Dilara İpek “Çanakkale Türküsü” ile onlara eşlik etti. Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin hazırlamış olduğu “Çanakkale Şehitlerine Şiir” yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin verilmesinin ardından törenimiz sona erdi.